Torsdagen den 31 oktober gästar Eamon Hickey Jönköping Horse Show för att dela med sig av sin filosofi om hur man bygger en förtroendefull relation mellan häst och människa. Clinicen modereras av den tidigare landslagsryttaren och förbundskaptenen i hoppning, Maria Gretzer.

Eamon Hickey, erfaren hoppryttare på svårklassnivå, har specialiserat sig på hästhantering, ledarskap och unga hästar och utvecklat ett system som bygger på principen att god ridning börjar på marken.

“Genom noggrann hantering av hästen från marken kan man uppnå både harmoni och säkerhet i ridningen. Det handlar inte om fysisk styrka, utan om teknik och tajming när man hanterar hästen. I den här clinicen vill jag ge publiken – oavsett om de är tävlingsryttare, hobbyryttare, tränare eller föräldrar – enkla tips som de kan tillämpa i sitt dagliga umgänge med hästar” säger Eamon Hickey. 

Clinicens fokus är just harmoni och säkerhet och under Maria Gretzers moderering kommer publiken att få ta del av Eamons omfattande erfarenhet när han arbetar med två hästar som han aldrig tidigare mött.

Duon Hickey och Gretzer har arbetat tillsammans i över 25 år och arrangerade tidigare i år en clinic i Skåne som blev så populär att lokalen behövde bytas till en större. Nu hoppas de på att nå ännu fler med sitt viktiga budskap.

“Vi vill skifta fokus från det som inte fungerar till att lyfta fram gott horsemanship, och visa hur alla kan hantera sina hästar på ett säkert och harmoniskt sätt med enkla metoder. I den pågående debatten är det glädjande att se att så många faktiskt vill lära sig grunderna i god hästhantering och jag hoppas verkligen att alla som har möjlighet tar chansen att lära sig av Eamon i Jönköping!”  säger Maria Gretzer.

Kort Fakta om Clinicen

Var: Jönköping Horse Show, Hall A

Med vem: Eamon Hickey och Maria Gretzer

När: torsdag 31 oktober klockan 18.00

Pris: 150 kronor + entréavgift

Biljettsläpp: 11 september klockan 09.00.

Biljetter köps via Nortic. Mer information och fullständigt program för Jönköping Horse Show 2024 hittas på www.jonkopinghorseshow.com