1-2 november är det äntligen dags att välkomna över 50 islandshästar till Elmia för årets upplaga av Jönköping Icelandic Power. Årets elitklasser bjuder på ett imponerande startfält, där både världsmästare och svenska samt nordiska mästare kommer att delta. Med en kombination av erfarna ryttare och lovande talanger kan publiken se fram emot två fartfyllda tävlingsdagar.

Jönköping Icelandic Power är en unik inomhustävling som årligen lockar både svenska och internationella ekipage till Elmia. Med en total prissumma på 96 000 svenska kronor och ett späckat program som inkluderar såväl elitklasser som ungdoms- och unghästklasser, tillsammans med lärorika clinics och en spännande hingstshow, har tävlingen snabbt etablerat sig som ett absolut måste för såväl ryttare som publik. Årets tävlingar avgörs fredag den 1 november och lördagen den 2 november, under Jönköping Horse Show.

Till start i året Elitklasser kommer bland annat Jenny Göransson tillsammans med hästarna Fengur från Backome och Ágústínus frá Jaðri som båda tog SM-guld i Norrköping för några veckor sedan. Också fjolårets segrarinna och publikfavoriten Beatrice von Bodungen samt flerfaldiga världsmästaren Magnus Skulason tillsammans med Tryggur frá Efri-Rauðalæk och den egna uppfödningen Visa från Brösarpsgården är klara för start.

Bland de internationella ryttarna ser vi Danmarks Jeanette Holst Gohn, som tog guldmedalj vid Nordiska Mästerskapen i Herning tidigare i år, samt Finlands Katie Sundin Brumpton, som i Jönköping gör comeback med Smari från Askagården. Katie utsågs 2023 till årets sportryttare i Finland och ekipaget har sedan tidigare ett VM-brons i bagaget.

Jönköping Icelandic Powers tävlingsledare Rebecca Jónasson ser fram emot spännande tävlingar och imponerande uppvisningar i samband med årets Elitklasser:

– Det är fantastiskt roligt att vi lyckas locka ett så här starkt startfält till Jönköping Icelandic Powers Elitklasser. Jag tror att publiken kan förvänta sig riktigt bra tävlingsdagar och ett minne för livet!

Här är årets Elit startfält

Fyrgång Elit

Jenny Göransson– Fengur från Backome 

Gabrielle Severinsen– Tigull fra Kleiva

Magnus Skulason– Visa från Brösarpsgården 

Ylva Hagander– Vogur från Fors Gård 

Jeanette Holst Gohn -Tenór fra Almindingen

Beatrice von Bodungen– Hörður frá Varmadal

Cecilia Nancke– Roði frá Garði

Petronella Skulason– Kjarni från Brösarpsgården 

Tölt elit

Jenny Göransson– Fengur från Backome 

Louise Löfgren– Tyr från Svala Gård 

Gabrielle Severinsen– Tigull fra Kleiva

Katie Sundin Brumpton– Smári från Askagården

Magnus Skulason– Visa från Brösarpsgården

Ylva Hagander– Vogur från Fors Gård 

Jeanette Holst Gohn– Tenór fra Almindingen

Beatrice von Bodungen– Hörður frá Varmadal

Cecilia Nancke– Roði frá Garði

Petronella Skulason– Kjarni från Brösarpsgården 

Femgång elit

Louise Löfgren– Tyr från Svala Gård 

Jenny Göransson– Ágústínus frá Jaðri

Emil Sundström– Visir från Tavelsjö

Magnus Skulason– Tryggur frá Efri-Rauðalæk

Katie Sundin Brumpton– Kolbeinn från Fögruhlíð

Tekla Petersson– Vatnadis från Noastallet

Madelen Johanson– Sjarmi från Kristineberg

Amelie Segerström– Kopar frá Sunnuhvoli 

James Faulkner– Leikur frá Lækjamóti II

Biljetter köps via Nortic. Observera att entré samt läktarbiljett krävs för att kunna ta del av Jönköping Icelandic Power.