Det var väldigt jämnt i poängställningen inför fredagens Grand Prix-program för U25-ryttare respektive Unga Grand Prix-hästar. Det blev en hård poängstrid i uppgörelsen om vem som skulle få en finalbiljett till Sweden International Horse Show.

Under fem kvaltävlingar under året har ekipagen haft möjlighet att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage. En extra möjlighet att räkna poäng lades till i torsdagens förklass, då ett flertal Lövsta Future Challengeekipage befann sig i karantän under tävlingarna i Billdal. Koefficienten på fredagens Grand Prix-klasser var höjd till 1,5 vilket visade sig ha en avgörande betydelse.

U25
U25-ryttarna var först ut och där var det Lina Dolk och Languedoc som tog segern med 70,684%. Därmed säkrade även ekipaget en finalplats. Andraplatsen gick till Victoria Karlsson och Cum Laude SVU och tredjeplatsen till Hannah Rosendal på Beau-Amor.

Unga Grand Prix-hästar
Bland de unga Grand Prix-hästarna var det otroligt jämnt i totalen inför dagens klass. Flera av ekipagen hade gått in touren under hösten. En av dem var segraren Emma Jönsson på Gerion. Det vinnande ekipaget red ihop 70,790%. Tvåa i klassen blev Carl Hedin med Van der Veen och trea Maria Eriksson med Mc Gordon.

De kvalade ekipagen till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage är:

U25:
Elin Mattsson/Beckham, 148 poäng
Hannah Rosendal/Beau-Amor, 144 poäng
Lina Dolk/Languedoc, 140 poäng
Victoria Karlsson/Cum Laude SVU 123 poäng

Unga Grand Prix-hästar:
Gerion/Emma Jönsson 162 poäng
Van der Veen/Carl Hedin 147 poäng
Invoice/Maria von Essen 132 poäng
Zidney/Stefan Jansson 129 poäng

Biljetter till tävlingarna och mässan köper ni på:
www.jonkopinghorseshow.se