28 oktober – 1 november 2020 genomförs den femte upplagan av Jönköping Horse Show. Evenemanget har sedan starten arrangerats på Elmia, upplägget med två hallar för tävling och mässa blir oförändrat inför årets tävlingar. Lisen Bratt Fredricson berättar mer.

– Vi kommer arrangera mässa och tävling under fem dagar precis som tidigare år, tidsprogrammet kommer vara fullmatat med hopp och dressyrklasser, show och andra roliga aktiviteter som gör Jönköping Horse Show till ett måste på Hästlovet.

Agria Djurförsäkring, som varit en viktig och trogen samarbetspartner sedan starten utökade sitt engagemang 2019 med Agria Pony Trophy. En tävling för ponnyekipage i hoppning och dressyr på LB nivå, serien återkommer till Jönköping 2020. Lisen berättar mer om det viktiga samarbetet.

– Agrias klasser för unghästar 5 – 7 år i hoppning och dressyr samt Agria Pony Trophy är fantastiska för Jönköping Horse Show. Det skapar bredden i den mötesplats som vi arbetar för att skapa och det är roligt att år efter år se intresset för evenemanget växa. I kombination med Rising Star för amatörryttarna känns det som vi har fångat upp merparten inom hopp och dressyrsporten i Sverige.

Tävlingarna har sedan starten expanderat och utvecklats på många plan, trion bakom evenemanget Lisen Bratt Fredricson, Sylve Söderstrand och Jana Wannius ser alla fram emot den fortsatta satsningen. 

– 2019 års tävlingar blev ett riktigt avstamp för evenemanget. Tävlingarna har år för år blivit bättre men förra året blev något alldeles extra när de hölls under höstlovet. Det var dessutom första gången som vi arrangerade tävlingarna i egen regi, vilket känts super inför vår fortsatta satsning, fortsätter Lisen. 

Serieregler och nyheter gällande Jönköping Horse Show publiceras inom kort på www.jonkopinghorseshow.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *