Det väntas högtryck i hallarna under Jönköping Horse Shows första dagar när de energiska och kraftfulla islandshästarna gör comeback med ett fartfyllt program som innefattar såväl tävling som show. Det blir också en spännande clinic med den flerfaldiga Världsmästaren Magnús Skúlason.

Det är verkligen inte vilket startfält som helst som kommer till Jönköping Horse Show i år. Nu står det klart att ytterligare en regerande världsmästare – Magnús Skúlason – ansluter sig till den skara av ryttare som just nu gör sig redo inför Hästlovet på Elmia.

Magnús är en av Islandshästsportens mest framgångsrika ryttare och tränare med flertalet Världsmästartitlar och elever över hela Europa. I Agria Icelandic Power får han sällskap av ett imponerande starkt startfält som bland annat innefattar sju landslagsryttare, varav sex representerade Sverige vid NM på Åland 2022.

Elit Klassernas startfält innefattar

 • Magnús Skúlason, Ketill och Visa 
  Karin Gunnarsson och Flosi som tog (NM silver på Åland för Sverige i augusti 2022)
 • Johanna Asplund med Bodi och Naepa
 • Vignir Jonasson med Mimir, Eyvindur (SM Brons 2022) och Fengur
 • Nicolina Marklund och Hrimnir (GK SM Silver 2022) 
 • Matilda Rolf, Tigur 
 • Filippa Hellten och Styrkur (SM Silver 2022) 
 • Petronella Davidsson och Kjarni 
 • Jenny Göransson och Karri ( GK SM Brons) 
 • Katie Sundin Brumpton (Finland)
 • Linda Tovek med Mozart från Smedjan (Vinnare Grand final femgång på Falsterbo Horse Show 2022)

Det blir också öppna klassar den 1-2 november. Fullständiga deltagarlista för dessa hittas på jonkopinghorseshow.com.. 

“Det är otroligt roligt att se ett sådant här starkt startfält första gången vi presenterar ett nytt upplägg. Responsen från ryttare för både elit och öppna klasser har varit fantastisk och vi ser fram emot att få visa upp sveriges mest växande ras under Jönköping Horse Show. “ säger tävlingsledare Rebecca Jónasson

Magnús Skúlason håller clinic på temat Hållbar träning

Under onsdagsförmiddagen, 2 november, bjuder Magnús Skúlason tillsammans med Agria Djurförsäkring in till en spännande clinic för den som vill lära sig mer om långsiktig och hållbar träning. Clinicen riktar sig till såväl islandsryttare som den bredare ridsport publiken.

Någon som tidigare har tagit del av Magnús kunskapsbank är hoppryttaren och flerfaldiga mästerskaps medaljören Peder Fredricson:

“Desto längre jag håller på med hästar, desto mer inser jag hur viktig deras hälsa är och hur viktigt det är att vi fokuserar på hållbarhet och långsiktighet i vår träning. Det är alltid kul att höra på den livslånga resa mot kunskap som min vän Magnús har och som vi gärna pratar om tillsammans. Två olika typer av hästar och träning men vi har ändå stort utbyte av varandra.”

Peder fortsätter:

“Jag tror att alla, oavsett inriktning på sin ridning och sport har mycket att lära från Magnús. För mig handlar Jönköping Horse Show till väldigt stor del om inspiration och det här är en utmärkt möjlighet att se och lära från en äkta hästmänniska. “

Biljetter till Agria Icelandic Power och Magnús Skúlasons clinic finns att köpa på nortic.se via jonkopinghorseshow.com

Om Magnús Skúlason

Magnús Skúlason instruktör, hästmänniska och tävlingsryttare. Han har vunnit ett otal medaljer på såväl internationell som nationell nivå och vid VM i Berlin 2019 tog han tillsammans med den egna uppfödning Valsa från Brösarpsgården hem ytterligare ett VM Guld. Ekipaget är också uttagna att representera Sverige på nästa års världsmästerskap.

Vid sidan av det egna tävlandet har Magnús en stor erfarenhet som tränare, utbildare och coach och det är få instruktörer som har lika många framgångsrika elever som Magnús. Till vardags tränar han ekipage på alla nivåer i flera länder utöver Sverige; Finland, Holland, Tyskland, Schweiz, England, Danmark och Norge.

Magnús är också en av initiativtagarna bakom Brösarpsprojektet och i samarbete med bl a Stina Helmersson har han skrivit den mycket uppskattade boken “Skúlason-metoden”.