Jönköping Horse Show har på sina blott fem år etablerat sig som den självklara mötesplatsen i ridsport-Sverige. Tävlingarna har lockat såväl ryttare som besökare från hela Europa och samtidigt erbjudit unga ryttare och hästar tillfälle att tävla i arenaliknande miljö på Svensk mark. 

Tävlingarna är grundade av den namntunga hästsporttrion Lisen Bratt Fredricson, Jana Wannius och Sylve Söderstrand vars vision hela tiden varit glasklar. Lisen Bratt Fredricson berättar mer.

Vi ville skapa en naturlig mötesplats för ridsporten, en tävling för alla! Unghästar, barn, ungdomar, och elit. Hoppning, dressyr, mässa. Allt samlat på en plats i Sverige som är geografiskt tillgänglig för många, Elmia är perfekt. 2019 arrangerade vi tävlingarna för första gången under höstlovet, som blev Hästlovet. Det har hela tiden varit vårt mål och det är så roligt att ha säkrat upp Hästlovet i tre år framöver!”

Jönköping Horse Show kommer arrangeras vecka 44, 1–6 november 2022. Det innebär också att tävlingarna växer med ytterligare en dag. 

När vi har möjlighet att arrangera tävlingarna under lovveckan har vi fantastiska förutsättningar för att växla upp evenemanget. Vi har mycket roligt på gång och vi ser fram emot att presentera många nya spännande programpunkter och till och med nya grenar under Jönköping Horse Show” säger Lisen Bratt Fredricson.

Jönköping Horse Show och Elmia har ingått i ett flerårsavtal som sträcker sig 2022–2024 och kommer fortsatt arbeta målinriktat för att utveckla evenemanget som utöver förstklassiga tävlingar, mässa och show framöver kommer satsa på konferens och utbildningsmöjligheter.

Vi ser fram mot ett långsiktigt samarbete och ett ännu större hästevent i Jönköping och på Elmia de kommande åren” säger Agne Bengtsson, tf. vd Elmia. 

Redan den 4 mars är det kvalstart för unghästarna i Agria Star of Tomorrow 5-, 6- och 7-åriga hästar i hoppning och dressyr. Agria har sedan starten varit med som partner till tävlingarna och varit med i utvecklingen av evenemanget.

Det känns väldigt roligt att som huvudsponsor få vara med och välkomna både hästar och ryttare tillbaka till Hästlovet på Elmia” säger Mikael Theorén, Affärsområdeschef Häst & Lantbruk

Information och anmälan hittar ni inom kort på www.jonkopinghorseshow.se

Frågor

Lisen Bratt Fredricson, Jönköping Horse Show
lisen@grevlunda.com

Agne Bengtsson, tf. VD Elmia
agne.bengtsson@elmia.se