Med ett evenemangsområde på 17 330 kvm har Jönköping Horse Show något för alla, oavsett om man är erfaren ryttare, nyfiken på sporten eller bara shoppingsugen. Förutom hästtävlingar från ponny till elit anordnas det en stor mässa med ett hundratal utställare där många återkommer år efter år.

För sjunde gången lockar Jönköping Horse Show tusentals besökare från hela Sverige till Jönköping med möjligheten att uppleva och utforska hästvärlden på nära håll. Förutom hästtävlingar från ponny till elit anordnas det en stor mässa med ett hundratal utställare. Veronica Bäckman, som besöker eventet för första gången, delar sin insikt om hur värdefullt det är att kunna se och röra vid olika hästprodukter på plats istället för online:

– Det är så mycket roligare att vara här personligen och kunna prova och känna på de olika hästgrejerna. Du kan få en verklig känsla för kvaliteten och passformen.

Hon berättar också att några av utställarna på plats erbjuder speciella mässrabatter och erbjudanden, vilket gör Jönköping Horse Show till en idealisk plats att göra fynd och uppgradera sin utrustning.

Återkommande utställare vittnar om bra försäljning och högt tryck på årets mässa

Olivia Lindberg tävlar själv på Elmia, men ställer också ut i montern Emilia och Olivia AB som säljer hästprodukter från Källquist Equestrian:

– Vi gjorde vår första monter här förra året. I år har vi större monter och ännu mer grejer, och vi är väldigt nöjda! Det är tre gånger så mycket folk i år!

En erfaren utställare är Strumpkungen som varit runt på svenska mässor i över 30 år. Det är femte gången på Jönköping Horse Show där de säljer svensktillverkade strumpor men också både käpphästar och käpphästtillbehör såsom träns och täcken:

– 80 procent av våra kunder är sådana som handlar varje år! Det är rätt tid på året och mycket yllesockor som går åt alltid under hösten!

En mässa med något för alla

Med ett pågående Höstlov, eller Hästlov som det också kallas, har självklart även aktiviteter för barnen en plats på mässan. I Family Corner finns möjligheten att pyssla och testa på olika aktiviteter som till exempel käpphästhoppning. Även i Agria Ponnyklubb bjuds det på härliga höstlovsaktiviteter.

Eva Olén, som har besökt Jönköping Horse Show i flera år berättar entusiastiskt för Jönköping Horse Shows reporter om den breda målgruppen som evenemanget attraherar:

– Jönköping Horse Shows mässa har någonting för alla. Även om du inte är en erfaren ryttare och kanske bara gillar att rida käpphästar, kommer du att hitta en aktivitet som passar dig.

För den som vill göra sitt besök ännu mer minnesvärt, finns det även möjlighet att skaffa sig en permanent souvenir. Ett tatueringsstånd finns nàmligen tillgängligt för de besökare som vågar ta steget.

Mässansvarig Mårten Larsson arbetar hårt året om för att säkerhetsställa bästa möjliga shoppingupplevelse för både besökare och utställare. Han är mycket nöjd med årets mässa:

– Jag upplever en stor positivitet från alla våra utställare, de är glada och berättar om fulla montrar med bra försäljning. Mässan har en väldigt bra variation i år, med allt från hästgodis, strumpor och hovkratsar till stora lastbilar. Här finns också massagestolar, tvättmaskiner och goda ostar. Det är en bra mix vi fått ihop i år där de flesta kan hitta något som intresserar dem!

Jönköping Horse Show är helt enkelt en plats där människor av alla åldrar och intressen kan samlas och dela sin passion för hästar. Men också en plats för att shoppa, njuta av matupplevelser eller bara känna av den magiska atmosfären som omger hästvärlden. Helt enkelt en mässa värd ett besök oavsett om du är inbitet hästfan eller ej.

Mässan håller öppet alla dagar från 08.30- 19.00 varje dag.

Biljetter till mässan och Jönköping Horse Show hittas här