Malin Baryard Johnsson gjorde vad hon kunde men Peder Fredricson var oslagbar i söndagens GP – med 0.31 sekunders marginal tog han sin andra raka GP-seger på Elmia. – Alltid lika kul att vinna, idag var det verkligen en supertuff klass, säger segraren.

Det var idel stjärnor som tog sig vidare till omhoppning i GP-hoppningen över 1,50-hinder som avslutade hästlovet på Elmia. Och de gav publiken en gnistrande avslutning.

Först ut av de tre på pallen var Steffi Holmén med Flip´s Little Sparrow (äg: Astrid Ohlin) och de tog över ledningen med just då sju sekunders marginal.

– Jag är så supernöjd. Jag vågade inte chansa och vända lika snävt som jag kunde göra förut men att det bara är Peder och Malin som slår oss känns som en vinst i sig, säger Steffi.

Tänkte att det skulle blir svårt att slå tiden för hon fick en flygande start och Sparven är riktigt snabb när hon får till det.

Men så gjorde hennes Grevlundachef entré och sedan gick det som det brukar. Peder Fredricson gjorde sin vanliga diagonal med ett galoppombyte tillsammans med Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) innan de passerade startlinjen och sedan blev det åka av.

– Jag såg Steffis ritt och jag tänkte att det skulle blir svårt att slå den för hon fick en flygande start och Sparven är riktigt snabb när hon får till det. Jag tror jag tog det mot näst sista hindret, säger Peder Fredricson.

Det är stor skillnad på att vinna och på att komma tvåa så lite nervös var jag allt.

Han fick sedan vänta tills dess att guldkollegan från OS och VM gått i mål som sista ryttare innan det stod klart att han vunnit klassen för andra året i rad.

– Det är stor skillnad på att vinna och på att komma tvåa så lite nervös var jag allt. Jag är glad att jag vann, det har varit en supervecka. Härlig stämning, fantastisk publik och riktigt bra sport, säger Peder Fredricson.

Vi sitter ju på väldigt mycket rutin när det gäller omhoppningar och vet var man kan spara tid och hästarna är vana att gå mot klockan.

Malin Baryard Johnsson och Harley Davidson (äg: Beatrice Ekberg) gick i mål som hårfin tvåa.

– Fantastiskt, det blev en snabb omhoppning och det var nära, men en andraplats är fantastiskt och hästen hoppade super idag, säger dagens tvåa.

En superstarkt startfält , vad är det som gör att det är just ni två som är etta och tvåa?

– Vi sitter ju på väldigt mycket rutin när det gäller omhoppningar och vet var man kan spara tid och hästarna är vana att gå mot klockan på det här sättet, säger Malin.

Det var tre nöjda ryttare på pallen i den högklassiga hoppningen. Och för Steffis del var det kanske en liten detalj som hon ändrat efter tips från vinnaren som gjorde att det räckte hela vägen dit just idag.

– Vi gjorde små justeringar efter kvalet efter att Peder hjälpt mig lite. Vi jobbar mycket med tempoväxlingar och gör våran diagonal innan start för att få hästen på bakbenen och få lite extra fjäder. Men Peder tipsade att kanske att det inte passar riktigt nu när hon är lite äldre så idag fokuserade jag mer på att håll en jämn rytm och kanske att hon tyckte detta kändes bättre. Så glad är jag, säger Steffi på väg hem från Jönköping Horse Show.

Fullständiga resultat hittas här.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.