Imorgon, söndag 6 november, är det äntligen dags för clinic med den legendariska dressyrtränaren Kyra Kyrklund. Under lördagskvällen passade hon på att kika närmre på de ekipage som ska rida morgondagens clinic.

När publiken gått för dagen och lugnet lagt sig över Elmias A-hall äntrade Peder Fredricson, Lina Dolk samt Lovisa Wessblad arenan för ett första möte med Kyra Kyrklund, av många ansedd som en av världens bästa dressyrtränare.

Kyra berättar att hon ser fram emot att träffa Jönköpings publiken och hoppas att var och en ska få med sig något hem som de kan prova själva:

“Om jag kan ge en aha-grej åt var och en och att de liksom säger wow jag vill gå hem och prova på det här, då är jag nöjd med resultatet.”

Efter ett lättare joggingpass och en första bedömning av ekipagen har Kyra, med reservation för ändring, valt följande ordning på ekipagen:

1) Lina Dolk

2) Peder Fredricson

3)Lovisa Wessblad

Efter dagens aktivitet är avslutad berättar Lovisa Wessblad att hon ser fram emot morgondagen och framförallt efter att få höra vad Kyra har att säga om hästen Quinioa som hon valt att rida i clinincen: “Det känns jättebra och det ska bli jättespännande imorgon och se vad hon kan ge för tips. Jag hoppas att jag lämnar lämna lite bättre än jag kom:”

För den som inte kan få nog av Kyras klokskap kommer det ytterligare en chans att lyssna till dressyrproffesorn under eftermiddagen då hon kommenterar KRAFFT 4 års championat i dressyr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *