Sveriges mest lovande U25-ryttare i hoppning ges möjlighet att mäta sig mot landets bästa seniorryttare när Lövsta Future Challenge återvänder till Jönköping Horse Show 31 oktober-5 november.

Lisen Bratt Fredriscon, en av grundarna till Jönköping Horse Show, ser fram emot att välkomna morgondagens stjärnor till Elmia.

” – Det jobbet Lövsta Future Challenge gör för att lyfta lovande ekipage är helt unikt. Hos oss får de möjlighet att tävla med större atmosfär kring banan, med bra motstånd. Det ger ekipagen både erfarenhet och bra utveckling mot större mål i framtiden. Jönköping Horse Show är precis en sådan tävlingsplats och publiken är alltid nyfikna på framtidsekipage”.

Ebba Danielsson kammade häromveckan hem segerchecken på 15000kr för LFC Jumping Pre Season Award under Westcoast Equestrian Weeks och ser även fram emot att få äntra arenan i Jönköping:

” – Det är jätteroligt att Lövsta Future Challenge är tillbaka på Jönköping Horse Show! Jag tycker verkligen om att tävla där så jag ser fram emot det. Mitt mål är såklart att försöka ta en finalplats även i år. Det var en väldigt häftig upplevelse att rida i Scandinavium!”

Här hittar du fullständiga regler till Lövsta Future Challenge Jumping.

Så här går Lövsta Future Challenge Jumping U25 till:

Lövsta Future Challenge Jumping U25 består av tre kvaltävlingar som går av stapeln under inomhussäsongen 2023/2024. Säsongen startar upp på Billdal Ridklubb v.42. Jönköping Horse Show blir kval nummer då v.44 och sista kvaltävlingen går under Borås Grand Prix v. 6 2024.

För att kunna delta krävs meriter, förutom att man faller under rätt ålderskategori, placeringar i lägst 1.45 på internationella tävlingar eller på 4*/5* 150-klasser här i Sverige.

Under de tre kvaltävlingarna samlar ryttarna poäng i klasser från 145 och uppåt. Ryttarna startar i ordinarie klasser, men känns igen på den gröna armbindeln.

De två högst rankade ekipagen efter kvaltävlingarna får en inbjudan till den prestigefyllda finalen i Scandinavium. Förutom de ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *