Torsdagen den 2 november bjuder Jönköping Horse Show tillsammans med två av hästsportens absoluta toppnamn, Rolf-Göran Bengtsson och Jens Fredricson, in till en inspirerande kväll och clinic. Clinicen modereras av ridsportprofilerna Lisen Bratt Fredricson och Sylve Söderstrand som båda varit en del av ryttarnas resa till världstoppen.

I en unik clinic på temat “Never give up” kommer de nyblivna EM-guldmedaljörerna i laghoppning Rolf-Göran Bengtsson och Jens Fredricson att dela med sig av höjdpunkter och utmaningar från sina karriärer. Tillsammans med moderatorerna Lisen Bratt Fredricson och Sylve Söderstrand kommer de att reflektera kring de händelser och den träning som har gjort skillnad i deras långa och framgångsrika karriärer. Såväl “ups” som “downs” kommer att beröras.

Rolf-Göran Bengtsson kommer bland annat att berätta om hur han hanterade att förlora Pialotta precis inför VM i Jerez 2002, där han var storfavorit. På OS i Aten 2004 blev han avblåst två gånger på grund av nedblåst hinder, men ändå red han felfritt – hur höll han fokus? Han kommer också dela sina strategier för att lyfta fram det bästa ur sina hästar som Pialotta, Ninja La Silla, och Casall, samt hur han tränar den nya stjärnan Zuccero.

Jens Fredricson kommer i sin tur att visa och berätta om sin annorlunda tygelfattning och dess påverkan på hans ridning. Han kommer även att dela med sig av sina erfarenheter från lagtävlingar och mästerskap. Under EM i Herning 2013 red han ut med fem nedslag i den ena laghoppningen för att sedan ladda om och leverera en felfri runda tillsammans med Lunatic.

Sammantaget kommer kvällen att ge en inblick i hur Rolf-Göran & Jens hanterar oväntade situationer samt hur de hela tiden hittar motivationen att komma tillbaka, efter motgångar och med nya hästar. Detta evenemang är en unik möjlighet att lära av två mästare inom hästsporten och förstå vad som krävs för att inte bara nå den absoluta toppen, utan också stanna där.

Kort Fakta om Clinicen

Var: Jönköping Horse Show, Hall B

Med vem: Jens Fredricson & Rolf-Göran Bengtsson

När: torsdagen den 2 november kl. 18.30

Biljettsläpp: fredag 6 oktober kl. 18.00

Pris150 kr + entréavgift