Under onsdagsmorgonen var det dags för dag två av Agria Icelandic Power som bjöd på fyrgångsfinal, öppen klass i tölt samt ungdomsklass i fyrgång. Det bjöds också på clinic med den flerfaldiga världsmästaren Magnús Skúlason.

Tävlingsledare Rebecca Jónasson är mycket nöjd med premiären av Agria Icelandic Power som under de två senaste dagarna avsevärt höjt stämningen i Elmias A-hall:

“Det har verkligen varit superroligt för våra ryttare och hästar att visa upp sig här på Jönköping Horse Show. Vi har haft en hel del publik och jag tycker att både domare och speakers har gjort ett fantastiskt arbete för att få med alla och förklara de olika momenten i tävlingsklasserna. ”

Rebecca fortsätter:

“Det märks på snacket runt om i hallarna att många i och med satsningarna på Agria Icelandic Power börjar få upp ögonen för islandshästssporten. Många har kommit fram varit nyfikna och frågat både mig och ryttarna kring sporten och våra hästar.”

En av de som satt bänkade på läktaren under onsdagens tävlingar var Rickard, 32, från Varberg som besöker Jönköping Horse Show tillsammans med en hästbiten vän:

“Jag har varit på en del tävlingar förut, men det här var ridning och tävling på ett sätt som jag inte visste fanns. Man drogs liksom med när musiken drog igång och det här med champagnetölt var ju riktigt kul. En rätt mäktig upplevelse faktiskt ”.

Under onsdagen hölls också en clinic i samarbete med Agria Djurförsäkring med fokus på hållbar träning av islandshästar. Clinicen leddes av den flerfaldiga världsmästaren Magnús Skúlason som visade upp sin egen uppfödning både uppsuttet och från marken. Islandshästryttare, men också hopp-och dressyrryttare fick med sig många bra tips och mycket kunskap från dagen.


Resultat – Onsdag

Grand Final Fyrgång V1 Special

 1. Vignir Jónasson – Eyvindur frá Eyvindarmúla
 2. Magnús Skúlason– Visa från Brösarpsgården

Öppen klass Tölt T1

 1. Linda Tovek – Jöfur från Lindarbakka
 2. Caroline Nero – Dagfari fra Eylandi

Öppen klass Ungdom Fyrgång V1

 1. Amelie Sergerström, Kopar fra Sunnuhvoli
 2. Lilly Björcell, Börkur fra Kleiva röd
 3. Lisa Edvardsson, Ferdinand frá Galtastödum
  Alfons Bergqvist, Snörp frá Berglandi

Resultat – Tisdag

Grand Final Tölt T1 Special

 1. Vignir Jónasson – Mimir från Lindarbakka
 2. Magnus Skulason – Visa från Brösarpsgården

Öppen klass Fyrgång V1

 1. Petronella Davidsson – Birk från Broaskog
 2. Jenny Göransson – Kormákur fra Björgum

Öppen klass Ungdom Tölt T1

 1. Vilma Billström – Karítas frá Kálfhóli 2
 2. Alfons Bergqvist – Snörp frá Berglandi
 3. Alice Ekman – Dagny fra Tjarnarlandi

Grand Final Femgång F1 Special

 1. Karin Gunnarsson – Flosi från Rooslunda
 2. Filippa Hellten – Styrkur från Skomakarn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *