Det var ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson som tog hem den femte omgången av ATG Riders League GP under Jönköping Horse Show. Även Douglas Lindelöw visade toppklass när han tog hem 1.35-segern.

Det är inte varje helg som Rolf-Göran Bengtsson gör resan från Tyskland till Sverige för att tävla på en nationell tävling men Jönköping Horse Show på Elmia ville han inte missa.

Tillsammans med Lyjanair tog han hem både heatsegern och winning round i ATG Riders League GP som går över 1.50-hinder. Finalen blev en riktig nagelbitare med hela fem felfria ekipage men Rolf-Göran var den som lyckades allra bäst tillsammans med Lyjanair (ägare: Bengtsson & Helgstrand), 46 hundradelar före tvåan Niklas Arvidsson/Hotmail (ägare: Stall Niklas Arvidsson AB).

– Jag rider mycket ute i skogen med den här hästen så att han får galoppera på framåt. Jag trodde inte att jag skulle slå Niklas Arvidssons tid men vi fick till en riktigt bra runda så idag räckte det hela vägen, säger Rolf-Göran efter sin seger, där han i egenskap av heatvinnare även tog hem spurtpriset, som utgår till den som tar hem både heat+winning round-seger.

För Englands baserad Angelie Von Essen från Bankeryd och One Whisper som gick ut sist i kvällens Winning Round blev det ett hinder ned och ekipaget slutade på en 7e plats.

Resultat ATG Riders League GP Jönköping Horse Show:

1. Rolf-Göran Bentsson/Lyjanair
2. Niklas Arvidsson/Hotmail
3. Joel Torstensson/Il Rossa di Costa

Fullständiga resultat

Ställning efter omgång 5:

1. Emma Emanuelsson
2. Jüri Sokolowski
3. Linda Heed

Fullständig ranking

Stor dramatik när Douglas tog hem dubbelseger

I 1.35-klassen blev det stor dramatik när ryttarna gick ut en efter en och försökte bräcka den tillfälliga ledartiden. Även här gick totalsegern till en heatsegrare, nämligen Douglas Lindelöw/Toubalou SN (ägare: Stall Fulltofta).

– Jag hade en bra känsla från start och höll min plan, säger en nöjd Douglas Lindelöw efter sin seger, där även han tog hem spurtpriset.

Resultat ATG Riders League 1.35 Jönköping Horse Show:

1. Douglas Lindelöw/Toubalou SN
2. Amanda Landeblad/Little Tingeling
3. Erik Nordström/LMG’s Zyprexa

Fullständiga resultat

Ställning efter omgång 5:

1. Emma Emanuelsson
2. Jenny Johansson
3. Kajsa Björe

Fullständig ranking

ATG Riders League är en svensk serietävling i hoppning på 135- och 150-nivå som rids med sex delfinaler och en totalfinal. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show. I förra säsongens totalfinal segrade Viktor Melin (150) och Douglas Lindelöw (135).