Det blev hoppning i världsklass när kvalet till Grand Prix, presenterad av ATG och TOVEKS BIL, avgjordes under fredagskvällen. När de mest streckade ekipagen inte tog sina heatsegrar blev det även en pengarsting V5:a för de som vågat satsa djärvt.

Shane Cary tog hem första heatet efter en sekundstrid mot Rolf-Göran Bengtsson och Amanda Landeblad. Andra heatets segrare och Angelie von Essen, uppvuxen i Jönköping, hade hela publiken med sig och visade att hon verkligen är i Jönköping för att vinna.

Från Norge kom tredje heatets vinnare Johan-Sebastian Gulliksen på Exit Of Ice Z. Att Sebastian ville rida fort idag var det ingen tvekan om och med en nolla säkrade han sin plats i omhoppning.

Om det gick fort i de tre första heaten var det ingenting mot vad Stephanie Holmén lyckades med som heatsegrare i det fjärde heatet på Flip’s Little Sparrow.

Mest streckad i spelet under fredagen var inte helt oväntat Peder Fredricson på H&M Crusade Ice som fick till en snabb ritt men petade ner ett par hinder för mycket. Ett stenkol Ilse Tolboom på Gartbreaker segade i det sista heatet och sa efter heatsegern att hon bara skulle gå in i omhoppning av att njuta av ritten.

En tajt omhoppning slutade med en storseger för Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow som inte bara knep första platsen utan även plockade hem 75 000 kronor. Ekipaget flög säkert över alla hinder och fick stående ovationer för ritten av publiken, inte minst av hästägaren Astrid Ohlin som är på plats i Jönköping och lovordade sin häst och ryttaren efter vinsten.

1: Stephanie Holmén, Österlens Ridklubb på Flip’s Little Sparrow
2: Marcus Westergren, Åby Ridklubb på Hurry Up G
3: Erica Swartz, Henrikdals Ryttarförening på Madonna

Biljetter till tävlingarna och mässan köper ni på:
www.jonkopinghorseshow.se