Hästlovets fjärde dag inleddes med final i Krafft 4-årschampionat i hoppning. 20 fyraåringar hade tagit sig till final på Jönköping Horse Show där de bedömdes av internationellt framgångsrika hoppryttarna Rolf-Göran Bengtsson och James Davenport. Högst betyg fick Stall Madick’s Drei tillsammans med Evelin Lavén från Österlens Ridklubb.

Högst betyg av domarna fick Evelin Lavén och Stall Madick´s Drei. En valack efter Bavour – Contant Q som är uppfödd av Anette Karlsson som också äger hästen. Mormor till Drei är ingen mindre än Madick, stoet som bland annat gått två EM för Sverige tillsammans med Helena Lundbäck.

Stall Madick´s Drei belönades med 34.2 poäng och fina lovord från från både Rolf-Göran Bengtsson och James Davenport som bland annat berömde hästen för sin galopp och hoppteknik. Det gavs också höga poäng för det allmänna intrycket.

Det var tätt i toppen och på andra plats kom godkända hingsten Carribean Biue 1427 (Chacoon Blue x Calido I) riden av Niklas Arvidsson som belönades med 34.1 poäng. Domare Rolf-Göran Bengtsson berömde hingsten och sa bland annat att ”inga hinder kommer bli för stora för den här hästen.”

De fyraåriga hopphästarna har kvalificerat sig till Jönköping Horse Show via kval på 5 olika tävlingsplatser under sommaren och hösten där de bedömts på samma punkter som använts i finalen.

Resultat Krafft 4-årschampionat – Final – 1.00 bed. A Allmänt intryck

1. Evelin Lavén – Stall Madick´s Drei, Österlens Ridklubb (0 34.2 poäng)

2. Niklas Arvidsson – Carribean Biue 1427, Harplinge Ridklubb (0 34.1 poäng)

3. Jonas Rinné – Cibell Z, Åby Ridklubb (0 33.5 poäng)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *