Det blev en “once in a lifetime-upplevelse” för publiken när världens kanske bästa dressyrtränare och en av tidernas bästa hoppryttare möttes för kunskapsutbyte under Jönköping Horse Show 2022. Efter stor efterfrågan har vi idag glädjen att meddela att Kyra Kyrklunds clinic från och med idag finns tillgänglig att uppleva online via Ridesum.

Kunde du inte se clinicen på plats? Nu har du chansen att se inspelningen!


I samarbete med Ridesum har vi idag glädjen att meddela att den som missade Kyra Kyrklunds clinic (eller vill återuppleva magin) under Hästlovet på Elmia nu har möjlighet att se clinicen i efterhand via Ridesum.

I inspelningen av den stjärnsprakande clinicen får tittarna ta del av Kyra Kyrklunds imponerande kunskapsbank och inspireras till sin egna ridning genom coachingen av VM-guldmedaljören i hoppning, Peder Fredricson samt de framgångsrika U25-ryttarna i dressyr, Lina Dolk och Lovisa Wessblad.

“Jag ville aldrig att det skulle ta slut”, sade Peder Fredricson efter clincen.

Exakt vad det var som fick Peder trollbunden kan du nu ta del av i den unika inspelningen där professor Kyra Kyrklund bjuder såväl ryttare som publik på kreativa lösningar, pedagogiska förklaringar och aha-upplevelser som alla kan prova hemma.


Se clinicen exklusivt via Ridesums hemsida
.


Om Kyra Kyrklund
Kyra Kyrklund är en av världens främsta dressyrtränare. Få namn i ridsportens historia kan stoltsera med en meritlista på Kyras nivå. Till de egna sportsliga framgångarna, som bland annat inkluderar silvermedalj vid VM i Stockholm 1990 och vinst i FEI World Cup™ 1991, kan läggas otaliga framgångar tillsammans med elever från hela världen på absolut högsta nivå. Totalt har Kyra varit med på hela elva OS och vid VM i Herning 2022 togs hela tre guldmedaljer av Kyras elever, varav en var Cathrine Laudrup-Dufour. Som tränare är Kyra känd för sin skicklighet och förmåga att göra det komplexa förståeligt, samt sin humor och kärlek till hästen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *