Årets upplaga av Agria Icelandic Power på Jönköping Horse Show bjuder på många nyheter – en satsning som blev stor succé enligt både publik, ryttare och tävlingsledare Rebecca Jónasson.

Kvällen i B-hallen bjöd på en magnifik uppvisning av den mångsidiga Islandshästen med tävlingar i Tölt, Fyrgång, Femgång och Showpass, men också en mycket uppskattad Hingstshow med några av sveriges och världens bästa Islandshäst hingstar.

Inför årets tävling har Jönköping Horse Show storsatsat på att skapa ett heltäckande program med såväl elit tävling som ungdoms- och unghästklasser. Man har också fokuserat på att engagera publiken genom publik omröstningar och förenklad resultatrapportering via Equipe. Något som verkade ha fallit publiken i smaken då B-hallens läktare var i princip fullsatta.

Tävlingsledare Rebecca Jónasson är mycket nöjd med satsningens positiva utfall:

– Det känns verkligen superkul att så många människor har kommit hit ikväll och att publiken var engagerad från början till slut. Det märks att mer och mer folk börjar få upp ögonen för sporten och då känns det också extra kul att kunna leverera programpunkter som årets hingstshow och unghästklassen Futurity.

Just Futurity är inte bara en nyhet på Elmia utan också en relativt ny tävlingsklass i Sverige där man hämtat inspiration från Tyskland:

– Futurity är en ganska ny tävlingsform i Sverige men som är väletablerad i Tyskland. Det känns väldigt kul att kunna göra en satsning på våra framtidshopp och erbjuda ryttarna en möjlighet att ge sina unghästar en bra start på karriären.

Imorgon förmiddag fortsätter Agria Icelandic Power med liknande tävlingar samt en spännande avslutning på lagkampen. Det blir också en lärorik och inspirerande clinic med flerfaldiga världsmästaren Magnús Skúlason som kommer dela med sig av sin gedigna hästkunskap och värdefull inspiration till såväl Islandshästryttare som hopp och dressyrryttare. Fullständigt program, hålltider och biljetter till morgondagen hittas här.

Resultat från dagen hittas på Equipe:

Grand Final Tölt T1 Special

Final Fyrgång öppen klass

Grand Final Femgång F1 Special

Ungdom – öppen klass T1

Futurity class – Fyrgång

Futurity class – Femgång