Storpubliken på delfinalen vid Jönköping Horse Show fick se världsstjärnorna gå för seger – men det var utmanarna som tog hem segrarna. – Superkul! Och det blir sån stämning i de här klasserna, säger Amanda Landeblad, segrare i ATG Riders League på höjden 1,35.

Det var tätt packat på läktaren och dubbla publikled runt banan när delfinalen avgjordes på lördagskvällen. Först ut var winning round på 1,35 och Malin Baryard Johnsson, som vann ett av förmiddagens heat, la upp ribban högt tillsammans med H&M Reventon (äg: Stuteri Arch).

-Det gick undan! Lilla Räkan, som jag kallar henne, är otroligt snabb men hon är lite svår att svänga till höger och de svåraste svängarna var till höger så lite missflyt med banan hade vi där, säger dagens trea med ett leende.

Vad tycker du om tävlingsformen?

-Väldigt bra, alla hästar hoppade fantastiskt fint och vi har fantastiska möjligheter här. En otrolig tävling där hästarna trivs. Underlaget är fint och stämningen härlig, toppen på alla sätt och vis, säger Malin Baryard Johnsson.

Men idag fick OS- och VM-guldmedaljören alltså se sig besegrad av Amanda Landeblad som, efter att också Douglas Lindelöw pressat Malins tid med åtta tiondelar, slog till med en superrunda med Little Tingeling (äg: Jacobsbergs stuteri), vann segern och red hem totalt 20 000 kronor.

-Jättehärligt med all publik, det blir sån stämning i de här klasserna. Jag hade lite tur att gå ut sist men hon kändes super och det är ju stort att vinna den här typen av klass, och speciellt på det här stället, säger Amanda Landeblad.

Med dagens seger gick hon upp på tredje plats i totalställningen och tar därmed, när två delfinaler återstår, ett rejält kliv mot att knipa en av biljetterna till finalen på Göteborg Horse Show.

-Det vore så klart superkul att ta sig dit, säger Amanda Landeblad.

Knappt hade publiken hämtat sig från fajten mellan Landeblad och världsstjärnorna innan det var dags igen, denna gång över hinder på 1,50.

Peder Fredricson, som förra året tog storslam på ATG Riders League i Jönköping, satsade på seger efter att ha tidigare tagit hem heatseger tillsammans med nya och finfina Tiamathara (äg: Martin Risberg). Men med två bommar ner öppnades klassen upp för underdogs och Marcus Westergren tog vara på tillfället tillsammans med Crunch Air (äg: MW Collection AB).

-Jätteskoj, grymt att få göra detta med tanke på de här ryttarna som var med också. Jag hade min plan och jag vet att han är en snabb häst i sig så det var bara att få det att flyta på, säger han just efter att ha vunnit en överlägsen seger i ATG Riders League winning round 1,50, drygt två sekunder före Mira Olivia Höidal från Norge.

-Alla segrar betyder mycket men det här är så klart en fantastisk tävling för oss att ha, säger Westergren just efter att ha tagit emot segerchecken på 50 000 kronor.

Douglas Lindelöw sammanfattar dagen efter en andraplats i 1,35 och en fjärdeplats i 1,50.

-En jättebra helg. Andraplatsen med Conrad som kanske har högre målsättning än 1,35 visar att han kan gå snabbt. Tävlingen är ett spännande upplägg och kul för publiken. Amanda som vann red jättebra och all heder till henne.

Nu återstår delfinaler i Flyinge och Borås innan finalen på Göteborg Horse Show 22-26 februari 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *