Under söndagen anordnades smygpremiär för Jönköping Horse Show på Asecs Köpcenter. Dagen bjöd på möjlighet att prova på den växande sporten käpphästhoppning samt kval till den stora käpphästfinalen som går av stapeln under Jönköping Horse Shows Familjeshow lördagen 4 november. När 20 ekipage tagit sig över de 70 cm höga hindren stod det klart att det var 12 åriga Ebba Axel och käpphästen Diamond från Bankeryd som tog hem både seger och finalbiljett.


För att citera speaker Albin Bolin så gick det “superduber snabbt” när 12 åriga Ebba Axel och käpphästen Diamond bokstavligt flög över den 70 cm höga hinderbana som byggts upp mitt bland glada söndags shoppare på Asecs Köpcenter i Jönköping. I ett starkt startfält bestående av såväl erfarna som nya käpphästhoppare tog ekipaget hem segern och är därmed klara för finalen av Jönköping Horse Shows stora Käpphästhoppning. Finalen går av stapeln lördag 4 november i samband med Jönköping Horse Shows Familjeshow.

På frågan om hur hon ska förbereda sig för finalen svarar Ebba att hon ska träna på att hoppa högre. Hur hon planerar att hantera den nervositet som kan komma att smyga sig på när det vankas final inför Elimas fulla läktare? “Jag bara Kör!”

För den som är sugen på att utmana Ebba och Diamond anordnas det dagliga kval i Jönköping Horse Shows Family Corner mellan 15.00-16.00. Totalt ska ytterligare fyra final biljetter delas ut. Mer information om regler och kvaltider hittas här.

En växande sport med fokus på rörelseglädje, kreativitet och sammanhållning
Käpphästhoppning är en snabbt växande sport som sätter fokus på rörelseglädje, kreativitet och sammanhållning hos barn och unga. Sporten har på kort tid brett ut sig över landet och tagit en naturlig plats i hemmet, skolan, ridklubben och på de stora tävlingsarenorna. Tävlingsledare, tillika Showansvarig på Jönköping Horse Show, Maria Stigsson, är mycket nöjd med dagen:

– Det var fantastiskt roligt att få visa upp den här härliga sporten för allmänheten idag. Det var stort intresse från både små och stora och jag hoppas få se många hoppare igen under våra kommande kval i Family Corner. Käpphästhoppning är verkligen ett fantastiskt roligt sätt för barn att röra sig på och jag hoppas fler tar chansen att prova på under veckan som kommer.

Kvaltider under Jönköping Horse Show

Tisdag 31 oktober, Jönköping Horse Show, Family Corner kl. 15.00-16.00

Onsdag 1 november, Jönköping Horse Show, Family Corner kl. 15.00-16.00

Torsdag 2 november, Jönköping Horse Show, Family Corner kl. 15.00-16.00

Fredag 3 november, Jönköping Horse Show, Family Corner kl. 15.00-16.00

Segrande ekipage från respektive kval går vidare till lördagens final, totalt 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *