Tävlingarnas mest prestigefulla klass Jönköping Grand Prix presenterad av Hööks lockade storpublik till Jönköping Horse Show och blev en gastkramande uppgörelse. Världens just nu högst rankade ryttare Peder Fredricson visade publiken i Jönköping varför han håller den platsen och vann en härlig seger på H&M Christian K.

Ekipaget fick till en väldigt snabb omhoppning och löste den tekniskt svåra banan på bästa sätt och Peder gav efter segern mycket beröm till banbyggaren Fredrik Malm.

“Det var en perfekt avvägd bana för klassen och Fredrik har under veckan verkligen lyckats med att bygga utvecklande banor för alla klasser under tävlingarna. Ljuset var bättre, kvaliteten på underlaget har varit i toppklass och stämningen i arenan har aldrig varit högre”, sa Peder efter segern i Jönköping Grand Prix.

Den riktigt utmanande banan blev svårlöst för många av de inledande ryttarna i grundomgången och den första felfria rundan fixade det tionde ekipaget Marcus Westergren och Hurry Up. Hemmaryttaren Angelie von Essen fick till en mycket fin hoppning men petade ner sista hindret och ett stort ”neeej” ljöd över arenan. Därefter lyckades Bruce Goodin, Jens Fredricson, Erika Swartz och Peder Fredricson fixa nollan och gå vidare till en omhoppning.

Omhoppningen blev lika spännande som man kunnat önska sig och slutade i en familjeuppgörelse mellan bröderna Fredricson där Peder vann kvällens Grand Prix.

Vinnaren i klassen fick med sig 160 000 kronor hem.

1: Peder Fredricson, Österlens Ridklubb på H&M Christian K
2: Jens Fredricson, Flyinge Hästsportklubb på Markan Cosmopolit
3: Erica Swartz, Henriksdals Ryttarförening på Madonna

Biljetter till tävlingarna och mässan köper ni på:
www.jonkopinghorseshow.se