I ett späckat tävlingsprogram fortsätter svenska världsryttare att välja Jönköping Horse Show. Nu står det klart att de nyblivna EM-guldmedaljörerna Rolf-Göran Bengtsson och Jens Fredricson får sällskap av publikfavoriterna Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Angelie von Essen när Jönköping Horse Show går av stapeln på Elmia 31 oktober – 5 november.

Jönköping Horse Show har under de senaste åren etablerat sig som den självklara mötesplatsen för ridsport Sverige och lockar varje år över 500 ryttare från hela landet, men också några av sportens riktigt stora stjärnor.

– “Det unika med Jönköping Horse Show är bredden på de som tävlar hos oss. Här möts ponnyryttare med stora drömmar och den etablerade eliten under ett och samma tak. Vår målsättning är att anordna en nationell tävling med internationell standard och det tycker jag verkligen vi har lyckats med när man ser på våra startfält. Det är väldigt roligt att våra internationella ryttare, som faktiskt är några av världens och Europas bästa, väljer att återkomma år efter år!” säger Lisen Bratt-Fredricson, en av initiativtagarna till Jönköping Horse Show.

Mer än bara tävling för nyblivna guldmedaljören Rolf-Göran Bengtsson

En av de ryttare som varit med sedan starten är Rolf-Göran Bengtsson som i år rider in på Elmias för sjunde året i rad. På frågan om varför han väljer just Jönköping Horse Show säger Rolf-Göran:

– “Jag tycker Jönköping är en väldigt bra tävling där man kan se många olika årgångar på hästar. Sen är det också ett väldigt bra arrangemang med bra faciliteter och gott om plats. Det märks att det är rutinerade arrangörer som vet vad som behövs”.

– “Det finns också mycket kringaktiviteter för såväl publiken som för oss ryttare. Jag ser till exempel alltid fram emot auktionen av 3-åriga hopphästar som brukar bli väldigt spännande. Sen är det naturligtvis också alltid väldigt roligt att komma hem till Sverige för att träffa både publiken och många människor som man kanske inte träffar annars.”

I år blir det dessutom ytterligare aktivitet i Elmias mässhallar för Rolf-Göran som under torsdagskvällen bjuder in till clinic tillsammans med Jens Fredricson på temat “Never give Up”. Du kan läsa mer om clinicen här.

Stora prispengar i Jönköping Grand Prix
En av de klasser som lockar de internationella ryttarna är Jönköping Grand Prix som 2022 vanns av Peder Fredricson, också han med i Jönköpings startfält sedan starten. Efter fjolårets vinst berömde Peder inte bara tävlingarna utan också Jönköpingspubliken:

– “Det har varit en supervecka. Härlig stämning, fantastisk publik och riktigt bra sport.

Vem som tar hem årets prestigefyllda storseger avgörs på söndagseftermiddagen när veckans absolut bästa ekipage gör upp om totalt 390 000 svenska kronor i finalen av Jönköping Grand Prix 2023 presenterad av ATG.

Fullständiga startlistor publiceras på online.equipe.com ca 1 vecka innan evenemanget.