På söndag 5 november är det äntligen dags för Jönköpingspubliken att stifta bekantskap med Carl Hedin och den 5-åriga hingsten Skyline To B. Tillsammans har ekipaget bland annat tagit hem andraplatsen i Folksam Open för 5-åriga hästar på Falsterbo Horse Show samt framgångsrikt representerat Sverige på Unghäst VM i Ermelo, Nederländerna tidigare i år. På söndagens program står en clinic i workshopformat där publiken får vara med och bestämma innehållet.

Skyline To B är kanske en av Sveriges mest lovande unghästar någonsin och spås en lysande framtid med siktet ställt på världens största arenor. Skyline To B kom till Carl Hedin som 2-åring från uppfödaren Maria Rasmusson och har sedan dess varit i Carls träning. Söndagens clinic är en unik möjlighet att få ta del av hur det går till när en världsstjärna föds:

– Jag hoppas att det här formatet på ett avskalat sätt ska ge en inblick till hur min träning ser ut. Jag tycker att för varje år jag rider så blir jag mer och mer individanpassad till den enskilda hästen som jag jobbar med och därför kändes det naturligt för mig att ta med mig Skyline som faktiskt har gjort hela sin utbildning i vårt system, säger Carl i en intervju med Jönköping Horse Show.

Så här kommer Workshopen att gå till

Tidsprogram

Kl 9.30 – 10 avsuttet samtal med Carl Hedin på scenen i Lobby Nord

Kl 10.00-10.30 Paus

Kl 10.30- ca 11.15 uppsutten clinic i Hall A

Workshopen startar klockan 9.30 med ett avsuttet samtal mellan Carl Hedin och deltagarna där Carl kommer att berätta mer om sin träningsfilosofi och besvara frågor. Deltagarna får också lämna förslag och önskemål på vad Carl och Skyline To B ska visa upp i workshopens uppsuttna clinic. Samtalet modereras av Lisen Bratt Fredricson.

Carl förklarar:

– Workshopens avsuttna del kommer att vara ett öppet samtal där man som deltagare dels kan ställa frågor men också hjälpa mig att ta fram hur clinicen ska se ut.

Efter den avsuttna delen blir det en 30 minuters paus under vilken deltagarna förflyttar sig till Elmias A-hall där Carl och Skyline To B gör entré klockan 10.30.

På frågan om det är något särskilt Carl hoppas få visa upp tillsammans med Skyline To B svarar Carl:

– Jag tycker ju att inlärningsteori är väldigt spännande och min förhoppning är att kunna få visa några av de beteenden som jag har tränat in med Skyline och hur jag har tagit oss dit.

Ett samarbete till förmån för välgörenhetsorganisationen Storasyster

Workshopen är ett gemensamt initiativ mellan Carl Hedin och Jönköping Horse Show och arrangeras till förmån för välgörenhetsorganisationen Storasyster som arbetar för ett samhälle fritt från sexuella hot, tvång och övergrepp. 20 kronor per såld workshopbiljett går oavkortat till Storasyster som med sina 140 volontärer är Sveriges största stödorganisation för den som utsatts för sexuella övergrepp.

Kort info om workshopen

Var: Jönköping Horse Show, Elmia

När: söndag 5 november. Kl. 09.30 – 11.15

Med vem: Carl Hedin & Skyline To B

Till förmån för: 20 kr/såld biljett till förmån för Storasyster

Pris: 120 kr (exkl. entré)

Säkra din biljett här